Lapset mukaan! Suomi-koulu alkaa.Suomalainen maisema, suomalainen ruoka, kesäiset retket, ikimuistoiset tapaamiset ystävien ja sukulaisten kanssa ovat nyt ihania muistoja. Niiden avulla taasen jaksamme eteenpäin ja toivottavasti tapaamme rakkaitamme pian uudestaan.

Manchesterin Suomi-koulu aloittaa uuden lukuvuoden ja toivottaa kaikki entiset ja uudet oppilaat, niin pienet kuin suuretkin, ilolla tervetulleeksi mukaan. Ensimmäinen koulukerta on 16.09.2017. Tulevan lukuvuoden koulupäivät löydät sivuiltamme kohdasta "School Dates".

Lasten ryhmiin sopii aina uusia lapsia mukaan. Monipuolisen toiminnan kautta lapset pääsevät maistelemaan ja/tai harjoittelemaan suomen kieltä. Kotoisessa ja turvallisessa ympäristössä tuttujen lasten kanssa suomen kielen kirjoittaminen, lukeminen ja puhuminen on luontevaa. Kaikkia tuetaan ja rohkaistaan käyttämään kieltä mahdollisimman paljon ja lapsen kielitaso huomioiden. Koululaiset ovat opettajan johdolla. Pienten lasten ryhmissä vanhemmat voivat olla mukana.

Koululaisten ryhmään ovat tervetulleita kaikki yli 5-vuotiaat. Lapsen kielitason mukaan hän opiskelee suomen kieltä, tutustuu suomalaiseen kulttuuriin, kulttuuriperintöön ja tapoihin. Olennaisena osana on vuotuiset suomalaiset juhlat. Kouluvuoden alussa lapsi opettajan johdolla asettaa omalle kielitasolleen sopivat tavoitteet ja arvioi, miten hän on asettamansa tavoitteet saavuttanyt syys- ja kevätkauden päättyessä. Lapsen oma aktiivisuus oppimisessa on kaikista tärkeintä. Kun ilolla tekee, sen ilolla muistaa.

Siksipä koulumme tavoitteena on luoda oppimisympäristöjä, joissa kaikki nauttivat yhdessäolosta, yhdessä oppimisesta yksilöllisesti ja kaikkia kunnioittaen. Lapsilla on kaikenlaisia harrastuksia ja toivommekin, että suomen kielestä tulisi mieluinen harrastus, jota voi jatkaa kauan ehkäpä lopun elämää. Kielen kanssa leikittely, esittäminen, lukeminen, kertominen ja puhuminen on todella tärkeää. Kannustamme kaikkia omalla tasollaan käyttämään suomen kieltä kaikissa tilanteissa, mutta myös tuemme lapsia, jotka tarvitsevat apua. Siis ilolla teemme sen.

Tervetuloa kaikki lapset mukaan Manchesterin Suomi-kouluun.

Ps. Aikuisillekin löytyy omia kursseja. :-)
Erilaiset luokat löydät sivuiltamme kohdasta "Classes".

Kuvat: Rusutjärvi, Tuusula, elokuussa 2017Comments

Popular posts from this blog

The new vice-chairman

Kuvasanakirjoja